Onderhoud van uw rieten dak

Een goed onderhoud van een rieten dak draait vooral om het schoonhouden ervan. Als wij een rieten dak bij u installeren, heeft u recht op 1 gratis behandeling met Biomos algendoder. Het gebruik van deze milieuvriendelijke algendoder is nodig als er een groene glans op uw dak verschijnt, wanneer het dak  nat is.

Professionele schoonmaakbeurt

Afhankelijk van de conditie waarin uw dak zich bevindt, komen wij  bij u langs voor een professionele schoonmaakbeurt. Dit kan zowel met de hand als met speciale producten gebeuren, maar nooit met water of schoonmaakmiddelen. 

Tijdens het onderhoud van uw rieten dak krassen of snijden wij vuil en oneffenheden met de hand weg en spuiten wij uw dak in met biomos.

Riet bijsteken

Door de jaren heen kan uw dak lijden onder slijtage en iets uitdunnen. Voor een optimaal onderhoud van uw rieten dak kan het daarom nodig zijn om riet bij te steken. Dit is vooral aan te raden op de meest kwetsbare plekken zoals kielen, dakkapellen en nokken. Het moment waarop is afhankelijk van de kwaliteit en de toestand van uw dak, maar meestal gebeurt dit na 15-20 jaar. In het algemeen geldt: hoe beter de kwaliteit van het riet, hoe minder onderhoud uw dak nodig heeft.

Op zoek naar een professional?

Voor een perfect onderhoud van uw rieten dak kunt u altijd op Rietwerken rekenen! Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie of een afspraak. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.